ASIAKASTARINAT

Julkaistu asiakkaiden luvalla:

”Parin vuoden ajan olen käynyt säännöllisin väliajoin hermoratahieronnassa. Miksi hakeuduin ko hoitoon? Minua vaivasi ajoittain kiusallinen iskias. Kärsin myös melko usein aurallisesta, säryttömästä migreenistä. Nuo vaivat ovat nykyään hyvin harvinaisia. Olen nainen ja mittarissa jo ikääkin 77 vuotta. Kivut voivat lähteä muutoinkin,kuin pillereitä popsimalla! Kiitos,Mari,kun jaksat pyöritellä hermot kuntoon!😅🙏”

”Kärsin kroonisesta kaularankaperäinen päänsärystä ja migreenistä, jota ei ole lääketieteen keinoin pystytty kokonaan parantamaan. Niinpä olen aktiivisesti etsinyt vaihtoehtoisia hoitomuotoja toimintakykyni ylläpitämiseksi. Hermoratahieronta on yksi harvoista hoitokeinoista, joista koen saavani apua. Ensimmäisten hoitokertojen jälkeisinä päivinä päätäni särki normaalia enemmän mutta huomasin aika pian positiivisen vaikutuksen. Hierontaan on aina mukava mennä koska tietää että sen jälkeen on helpompi olla. Migreenin tarkkoja syntymekanismeja ei tunneta mutta hermoston toiminnan vahvistaminen ja rauhoittaminen selkeästi auttaa minua.”

”Minulla ilmeni vuosi sitten issiasvaiva. Kävin silloin Marin käsittelyssä yhden kerran, joka sekin jo hieman auttoi. Vaiva paheni jälleen vuodenvaihteessa ja aiheutti kipua, joka paheni varsinkin liikunnan jälkeen. Nyt päätin, että käyn useamman kerran ja kyllä kannatti. Pitänee ottaa tavaksi käydä käsiteltävänä sopivin välein. ” Pekka 61 v

”Puolen vuoden iskiassärky vasemmassa kankussa alkoi jo todella ahdistaa. Kaikki konstit alkoivat olla loppuun kaluttuja. Istuminen ei ollut kivutonta, nukkuminen oli yhtä pyörimistä. Kipu levisi aina vaan alemmas, jopa varpaisiin saakka. Hermostunut olo pukkasi päälle vielä hikiaaltoja. Välillä tuli päänsärytön aurallinen migreeni, näköhäiriö. Kaikkien näitten oireitten ahdistamana päätin kokeilla hierontaa ja löysin facebookista HRH-Palvelut mainoksen. Jo ensimmäinen käsittelykerta antoi toivoa, että tästä vielä noustaan. Nyt kolmen kerran jälkeen olen täysin kivuton, hyvin nukkuva, rauhallinen ja energinen. Mestarin sormet aukoivat hermoratani toimintakykyisiksi. Suosittelen kokeilemaan hoitoa, jos on esim edellä mainittuja vaivoja. —nimimerkki 75 v nainen

”Hermoratahieronta on minun yksi hallintakeinoista pitää raskaat sekä kivuliaat horton- tai migreenikohtaukset loitolla. Silloin kun aloin Marilla käymään niin kohtaukset oli viikoittaisia. Reilun vuoden aikana mitä hieronnassa olen käynyt, ovat kohtaukset muuttuneet entistä harvemmiksi. Nyt niitä tulee enää joka toinen kuukausi jos silloinkaan. Itselleni siis hermoratahieronta on ollut elintärkeä keino ylläpitää kivutonta ja kohtauksetonta elämää”

”Löysin netistä ilmoituksen hermoratahieronnasta ja päätin kokeilla sitä vuosikymmenien selkäkipuihin. Minulla on ollut skolioosi varmasti lapsesta asti, kulumia, välilevyjen madaltumia ym.

Vähän skeptisesti suhtautuen menin ensimmäiselle vastaanotto ajalle. Olo oli hyvä hoidon jälkeen, sukat sujahtivat jalkaan melkein ongelmitta. Parin hoitokerran jälkeen huomasin, että leposäryt yö aikaan olkapäissä, ranteissa, polvissa ja nilkoissa olivat lähes kokonaan kadonneet, jotka olivat hiljattain tulleet yli 30 vuoden työuran aikana. Vielä pari käyntiä tästä ja huomasin että vaihdevuosivaivat vähenivät, lisäksi vuosi sitten diagnosoidusta asentohuimauksesta ei aiheutunut enää ongelmia.

Selkäkipuja on edelleen, vähemmän kuitenkin, mutta uskon / toivon saavani apua myös siihen, minkä vuoksi oikeastaan meninkin hoitoon Marille.”

”Aloittaessani hoidot en osannut enää nukkua ja syy siihen oli luultavastimonen asian summa; Nukkumattomuutta/unettomuutta oli jatkunut raskausajasta aina lapsen 2,5 ikävuoteen saakka jonka jälkeen alkoi työn aiheuttama stressi viedä siivunsa myös öisin. Lisäksi minua vaivasi issias ja nukkumaan mennessä levottomat jalat. Mari ehdotti minulle stressihuuhtelua, joka kuulosti kokeilemisen arvoiselta tavalta vaikuttaa kaikkiin ongelmiini. Ensimmäisen kerran jälkeen olo ei ollut hyvä, mutta seuraavana aamuna huomasin etteivät nivelet olleet yhtä jäykät kuin yleensä ylösnoustessa. Edelleen voi käydä niin ettei olo hieronnan jälkeen ole välttämättä hyvä, mutta hyvä seuraa kyllä! Kävin Marilla noin viikon välein viiden kerran kuurin ja tuloksena oli: issiaksen lientyminen, paremmat yöunet, energisempi olotila ja pidempi pinna, penikkataudin oireiden häviäminen ja tuntuu myös että yöllinen hampaiden pureminen yhteen ei ole yhtä voimallista kuin ennen. Olen jatkanut hoitoja kuurin jälkeen noin kerran kuukaudessa ja aion ehdottomasti jatkaa samaan tyyliin edelleen. Kaikkia pieniä hyviä muutoksia ei välttämättä muista tai olenko edes huomannut”

”Kiitos hyvästä hoidosta! Reidet ovat noin 2 kg kevyemmät/kpl. Niin kevyeltä tuntui pihalla kävellä, että aivan olin kompastua. Joku oli ilmeisesti jäänyt vaellusjumiin.”

 ”Viime syksystä olen käynyt Marin hoidossa. Suvussani on huonojalkaisuutta ja minullakin ensimmäiset hälytysmerkit näkyivät viime kesänä. Olin jo pitemmän aikaa huomannut, että aina kävelylenkin jälkeen etureidet olivat lyijynraskaat ja jotenkin juntturassa, venyttelyistä huolimatta. Viime kesänä alkoi jo kävelykin olla hankalaa, jalat ei vaan toimineet. Tavallinen hieronta ei auttanut ja sitten löysin Marin ja hermoratahieronnan. Siihen jäin koukkuun ja nyt käynyt parin sarjan jälkeen kerran kuussa ylläpitääkseni hyvää vaikutusta. Samalla olen saanut helpotusta niskakireyteen ja mikä parasta, rentoudun joka kerta niin, että nukahdan. Suosittelen”

”Olen saanut Marilta hermoratahierontaa viime elokuusta (2019) alkaen. Neljä ensimmäistä kertaa oli noin kerran viikossa ja siitä eteenpäin hoitoja on ollut säännöllisesti noin neljän viikon välein. Käytän myös säännöllisesti hierojan ja naprapaatin palveluja ja minun kohdallani tämä kolmen kombo on osoittautunut erittäin toimivaksi.

Ensimmäisestä kerrasta alkaen olen saanut hermoratahieronnasta avun öisiin lonkkasärkyihin, joiden luulin olevan ikuinen vaiva. Minulla on myös yliliikkuvat nivelet, vaikea astma ja kilpirauhasen vajaatoiminta, joihin myös olen kokenut saavani helpotusta tästä hoidosta.

Mari kuuntelee hyvin asiakasta ja on kiinnostunut hakemaan ongelmiin apua ja sopivaa hoitoa. Suosittelen lämpimästi.”

 ”Sairastan komplisoitunutta migreeniä ja hortonin neuralgiaa (viime sarja oli kroonisessa muodossa ja kärsin jokapäiväisestä kivusta sekä kohtauksista 1,5 vuotta). Koska pelkkä koululääketiede ei tuo kivuttomuutta hortoniin, on minulla alusta asti ollut selvää että apua haetaan myös muualta. Olen kokeillut naprapatian, osteopatian, urheiluhieronnan, intialaisen päähieronnan, kalevalaisen jäsenkorjauksen yms. Mutta mikä muun kehonhuolto ei tuo niin hyvää vastetta kuin hermoratahieronta. Sarjan ollessa päällä, antoi jokainen hieronta yhden yön kunnon unet. Kuulostaa vähältä, mutta minulle se oli pelastus. Edes yksi yö kun en herää kipukohtaukseen ja taustasärkykin antaa nukkua. Nyt ollessani ns. remissiossa, olen kokenut että hermoratahieronta ylläpitää hyvää oloani.”

14-vuotias tyttö oli kärsinyt migreenistä muutaman vuoden, lähes viikoittain. Hierontaan tullessa hänellä oli kohtaus päällä ja sillä hetkellä uusi lääke ei ollut auttanut kipuun. Kun hermoratahieronta oli ohi, tyttö oli aivan uusi ihminen. Kipu oli poissa ja hänen helpottunut olemus kruunasi tilanteen

Tästä päästään siihen, että kipu ei ole aina kohtalo. Kuten todettua, hermoratahieronta on tehokas tukihoito koululääketieteen rinnalla.

”Aika ajoittain kärsin issiaksesta. Kävin Marilla hermoratahieronnassa muutaman kerran ja siihen loppuivat issias säryt. Jokaisen hoitokerran jälkeen olo oli kuin olisin leijunut 10 metriä maanpinnasta yläpuolella. Todella rentouttava ja mahtava kokemus. Ei mikään muu hoitomuoto ole vertaansa vailla.”

”Olen erittäin kiitollinen, että aloin kokeileen hermoratahierontaa. Minulla on selkäongelmaa, joka aiheutti öisin inhottavia selkäsärkyjä sekä synnynnäinen lihassairaus, Beckerin myotonia, joka aiheuttaa myös monenlaista lihasjumia. Olen joutunut syömään särkylääkettä näihin kipuihin, mutta nyt jo neljän käynnin jälkeen olen voinut erittäin hyvin, nukkunut hyvin ja voinut jättää särkylääkkeet kokonaan pois, kiitos siitä”

”Olen hyvin kiitollinen Marille. Pääsen kävelemään jo ilman sauvojakin pieniä matkoja Kävin fysikaalisessa. ei auttanut minua. Ja kun menin Marille toisen kerran niin sain jättää rollaattorin pois Kotiväki ja ystävät olivat aivan ihmeissään Jatkan käyntejä Marilla ja suosittelen kokeilemaan.”