HRH-PALVELUT

”VIEDÄÄN HERMOT RADOILLE”

Hermoratahieronta

Keho hoidetaan sormenpäillä, lujan lempeällä otteella painaen ja pyörittäen, päästä varpaisiin. Käsittely tapahtuu  vaatteiden päältä. Paras hoitoasu on pitkähihainen ja pitkälahkeinen alusasu, sukat jalassa. Hoitoaika on noin 2 tuntia. Käsittelykertoja on suositeltavaa ottaa 5-10 kertaa viikon välein, jolloin saadaan kehon hermosolut toimeliaiksi ja hoidon piiriin. Sekä saadaan maksan entsyymikanta elpymään ja solun sisäinen tasapaino, eli homeostaasi palautumaan. Tämän jälkeen hoitoa jatketaan yksilöllisesti 2-4 viikon välein usean kuukauden ajan.

Hermoratahieronta on myös hyvä ennaltaehkäisyyn, ettei keho päätyisi epätasapainoon. Käsittely on kaikin puolin hyvin rentouttava ja miellyttävä kokemus. Nukahtamisvaara on olemassa.

Hoidon alkuvaiheessa saattaa tulla ns. paranemiskriisi eli kehon piilovaivat tulevat esille. Sen aiheuttaa kuona-aineiden tehokas poistuminen kehosta erityselinten toiminnan tehostuessa (maksa, munuaiset, keuhkot, iho). Oireet ilmenevät ohimenevinä tuntemuksina esim. päänsärkynä, ihottumana, kipujen pahenemisena, kuumeena, ripulina jne. Nämä oireet ovat kuitenkin aina ohimeneviä ja häviävät hoidon jatkuessa. Kaikille näitä tuntemuksia ei kuitenkaan tule tai ne ovat niin lieviä, ettei henkilö niitä huomaakaan. 

Omat elämäntavat ravinto, lepo, tupakointi yms. vaikuttavat hoidon tehoon sekä nopeuteen. Hermoratahieronta perustuu fysiologiaan. On muistettava, että hermoratahieronnalla ei paranneta sairauksia, vaan autetaan kehon oman parannusvoiman avulla saattamaan se takaisin normaalitilaan. Yksilöllisiä eroja ilmenee näissäkin. 

Hermoratahieronta sopii kaikenikäisille. Ainoana poikkeuksena on raskaus, juuri tehty leikkaus (2 kk väli leikkauksesta) ja elinsiirtopotilaat. 

Hermoratahieronnan historia

Annikki Kankkunen on toiminut alkuperäisen hermoratahieronnan uranuurtajana ja kehittäjänä Suomessa jo vuosikymmeniä aina 1960-luvulta saakka. Asiakaspalautteen ja hyvien hoitotulosten kannustamana Annikki Kankkunen aloitti hermoratahierojien koulutuksen 1980-luvulla. Hermoratahieronnan mestareiden kouluttaminen aloitettiin v.1995. Alkuperäinen hermoratahieronta on levinnyt Suomesta jo Yhdysvaltoihin, Australiaan ja Eurooppaan.